Condor

Nakon oduševljenja zvukom Unison Research Simply Two i S2K integriranih pojačala, ushitom koji su izazvali Quad II classic monoblokovi te nekoliko malih SE cijevnih pojačala palo nam je napamet konstruirati zvučnik koji bi već sa 8 Watta snage mogao dati sav potreban frekventni opseg, dinamiku kao i primjeren timbar i sačuvano tijelo instrumenata.

Zadatak nije bio lagan. Trebalo je osigurati osjetljivost preko 90 dB/1W/1m, jednostavnu konstrukciju te laku pogonljivost. Da bi se udovoljilo traženim kriterijima odlučili smo se na širokopojasni ustroj sa samo jednom zvučničkoj jedinicom. Ista je trebala imati dovoljnu veličinu da bi mogla dati dovoljno dubok bas a u isto vrijeme je trebala biti dovoljno lagana da ne bi predstavljala pretjerani teret slabašnim cijevnim amplifikacijama. Zahtjevi prema skretnici su bili u smjeru jednostavnosti i minimalnom broju elemenata kako bi fazni zaokreti bili što manji i gutali ionako malo snage koju imamo na raspolaganju.

Modelom Condor možemo reći da smo uspjeli u ispunjavanju svih zadanih ciljeva te je nekoliko uspješnih prezentacija te nemali broj zadovoljnih korisnika jamac da smo na pravom putu.

Condor:

Tehničke karakteristike:

Preporučena snaga pojačala: do 50 W
Impedancija: 8 Ohma (min. 6)
Osjetljivost: 91 dB/1 W/1 m prosječno po cijelom opsegu
Frekvencijski raspon: 50 Hz – 20 kHz
Tip kutije: Aperiodična
Masa: 32 kg (komad)

 

 

sn picture

 

condor 3

 

Small Condor:

 

Preporučena snaga pojačala: do 50 W
Impedancija: 8 Ohma (min. 6)
Osjetljivost: 91 dB/1 W/1 m prosječno po cijelom opsegu
Frekvencijski raspon: 55 Hz – 20 kHz
Tip kutije: Aperiodična
Masa: 18 kg (komad)

 

sn picture 4