500 Series

 

ae_logo_680_77

Naša flagship serijae 500 sastoji se od dva modela, standmounta AE500 i floorstandera AE509 a oboje se mogu pohvaliti našim novo razvijenim zvučničkim jedinicama dizajniranim da uklapaju snagu i preciznost naših legendarnih prethodnika ali s poboljšanim samo-prigušivanjem za glatkiji i transparentniji zvuk.
Naš novi visokotonac serije 500 sadrži potpuno novu kupolu od karbonskih vlakana od 25 mm. Ugljična vlakna su puno lakša i bolje prigušena od ostalih tipičnih materijala tvrde kupole i pružaju prirodan brz zvuk  koji će iznenaditi slušatelja svojom neutralnošću. Novi WDT valovod od lijevanog aluminija postavljen je blizu bas srednjotonskog zvučnika za optimalnu disperziju zvuka.

Bas srednjotonski driveri od 125 mm uključuju nove velike 35 mm zavojnice za nisku toplinsku kompresiju i vrlo visok faktor sile motora kako bi pružili vrlo dinamičan, ali kontroliran odziv basa. Zvučnik ima optimizirani sustav motora i ovjesa za maksimalnu linearnost i najmanju izobličenost što osigurava definiciju srednjeg raspona, dok lagana priroda materijala od konusnih vlakana povećava brzinu i jasnoću.

Ovi jedinstveni driveri (koliko nam je poznato ovo je prvi slučaj da se kupola visokotonca izradila od karbonskih vlakana) smješteni su u našim novim kabinetima Resonance Suppression Composite (RSC), evoluiranim iz prestižne referentne serije, i sadrže isti složeni kompozitni sloj koji u velikoj mjeri smanjuje turbulencije u ormaru a koji bi inače obojao zvuk. Ormarići su završeni u visokokvalitetnim furnirima drveta  Kvalitetno aluminjsko podnožje isporučuje se s AE509s za osiguravanje čvrstog spoja poda i maksimalne stabilnosti, dok krutost metalne konstrukcije smanjuje interakciju prostora i zvučnika.

500-509-Final