AE ponovo u Hrvatskoj

 

Novi Acoustic Energy distributor za republiku Hrvatsku

Ponosno objavljujemo da smo postali ekskluzivni distributer renomiranog britanskog proizvođaća zvučnika Acoustic Energy. Tako je nakon kraće stanke preko tvrtke Zvučne Novosti d.o.o. ova slavna tvrtka ponovno prisutna na hrvatskom tržištu.

 

Red_AE1_SE_20963-600

 

Acoustic Energy je osnovan 1987. Godine i jedna je od malobrojnih tvrtki koja ima model koji ponosno stoji u dvorani slavnih. Godine 1998. pokrenuta je proizvodnja modela AE1 koji je prvotno zamišljen kao profesionalni zvučnik za rad u tonskim studijima. Osim što je nudio veliku točnost, preciznu stereo sliku, dinamiku i transparenciju odlikovao ga je i prekrasan timbar pa se ubrzo svidio audiofilima diljem cijeloga svijeta. Nagrade su redale jedna za drugom pa je 1991. i 1992 dobio britansku nagradu za zvučnik godine. Dokaz njegovog bezvremenskog dizajna je činjenica da se u „classic“ varijanti još uvijek proizvodi i danas dakle 25 godina!

 

AE1-Classic-600

 

Uspjeh AE1 odrazio se na financijsku stabilnost pa je Acoustic Energy postao globalni proizvođač prisutan na svjetskom tržištu. Danas tvrtka ima tvornice u Engleskoj, Tajvanu, Kini i Meksiku tako da što lakše distribuira zvučnike svojim zastupnicima. Proizvodni program sadrži 10 serija zvučnika kako za HiFi, kućno kino, instalacije ili za profesionalne potrebe. Audiofilima najvećih zahtjeva svakako je najzanimljivija reference serija s modelima 1, 2 i 3. Nadamo se skoroj prezentaciji.

Sve serije su odlično ocijenjene u renomiranom tisku pa se nadamo da će Acoustic Energy još dugo biti prisutan na hrvatskom tržištu.